Отдавна се извършват проучвания за приложимостта на потенциалните Hyperloop системи,

...
 Отдавна се извършват проучвания за приложимостта на потенциалните Hyperloop системи,
Коментари Харесай

Hyperloop с маршрут в САЩ

 Отдавна се правят изследвания за приложимостта на евентуалните Hyperloop системи, само че през днешния ден бе оповестено, че и някои от американските щати, Илинойс и Охайо, имат интерес към системата.
Компанията Hyperloop Transportation Technologies (HTT) подписа съглашение с локалните управляващи, да стартира проучване приложимостта на междущатска транспортна система за пръв път в Съединени американски щати, която ще свързва градовете Кливланд и Чикаго.
Hyperloop Transportation Technologies, дружно с Virgin Hyperloop One, са едни от водещите компании разрастващи Hyperloop технологията. Virgin Hyperloop One има доста по-осезаем прогрес в своята работа, разполагайки с тестова писта, построена в пустинята Невада, както и цялостно размерна пътническа капсула и сполучлив тест с над 300 км/ч.



HTT няма нищо от това, само че разполага с доста съглашения с държавни управления по целия свят, за изследване и приложимостта на Hyperloop системи. Тези изследвания към този момент са в ход в Словакия, Абу Даби, Франция, Индонезия, Индия и Южна Корея, само че днешното известие е първото за междущатски маршрут.

Споразумението включва HTT, Агенцията за съгласуваност на Северно Охайо (NOACA) и Министерството на превоза в Илинойс (IDOT) и към този момент разпознава редица евентуални направления, по които Hyperloop може да минава сред Кливлънд и Чикаго, което пътешестване с кола лишава пет и половина часа, а може да се понижи до 30 минути. HTT назовава това първото действително, обществено частно партньорство, целящо да вкара Hyperloop в Съединени американски щати.

„ Регулациите са последната преграда за осъществяването на Hyperloop и сме разчувствани да изградим първото същинско обществено частно партньорство, с цел да въведем Hyperloop пътуването в Съединени американски щати ”, споделя Дирк Ахлборн, изпълнителен шеф на HTT.


Напълно функционираща система Hyperloop би могла да транспортира пътнически и товарни капсули, през вакуумни тръби със скорост от 1.126 км/ч. Миналата година, съперникът Virgin Hyperloop One организира тестване а системата за задвижване, развивайки 387 км/ч.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР